Tervetuloa Koulu 3.1 -hankkeen blogiin. Hanke on opetushallituksen rahoittama.

17 tammikuuta 2012

Kiviharjun Jani BETT:issä


BETT-tapahtuman puitteissa järjestettiin useita erillisiä pieniä tilaisuuksia ja BETT-konferenssiin kuuluneita Learn Live -luentoja. 

Näissä aiheet vaihtelivat pedagogisesta ideoinnista hallinnollisiin TVT-ratkaisuihin ja uusien innovaatioiden esittelystä uusien teknologisten ratkaisujen demonstroimiseen. Ryhmämme osallistui muun muassa tilaisuuteen, jossa esiteltiin lisätyn todellisuuden (AR, Augmented Reality) mahdollisuuksia ja tilaisuuteen, jossa käsiteltiin videokaappausteknologiaa palautteen antamisen välineenä.

Lisätyn todellisuuden käyttömahdollisuuksissa saimme kuulla museon terrakottasotilasnäyttelyyn rakennetusta sovelluksesta, jonka avulla vierailijat voivat omilla mobiililaitteillaan katsoa näyttelyä kiertäessään tietoiskuja ja samalla nähdä näyttelytilassa esimerkiksi virtuaalisen täysikokoisen terrakottasotilaan, jonka kanssa voivat mennä samaan valokuvaan (http://www.magma-studios.com/augmented-reality-applications#dinosaurs-live),

voivat soittaa edessään näkyvää valtavaa soittokelloa sovelluksen avulla  tai esimerkiksi nähdä sotilaiden kaivautuvan julisteen läpi näyttelyn käytävillä. Tällaisen sovelluksen käyttö varmasti lisäisi oppilaiden innostusta kiertää näyttelyä läpi ja samalla antaa näyttelyn pitäjille mahdollisuuden jakaa havainnollisemmin ja monipuolisemmin tietoa näyttelyn aiheista.

Toisessa tilaisuudessa Russell Stannard kertoi kokemuksistaan ja ideoistaan videokaappausohjelman (Jing) hyödyntämisessä, kun opiskelijoille annettaan palautetta. Hän oli kokeiluissaan huomannut ruutukaappausvideon opiskelijoita innostavaksi ja tehokkaaksi palautteen antamisen välineeksi esimerkiksi kirjallisiin raportteihin. 

Stannard on tehnyt tästä ja monista muista aiheista samalla ohjelmalla opetusvideoita opettajille (www.teachertrainingvideos.com ja http://www.teachertrainingvideos.com/jingInReality/index.html). Hänen BETT-esityksensä kalvot ovat tutustuttavissa osoitteessa http://www.scribd.com/doc/77898263/BETT. Kaikkiaan Learn Live -tilaisuuksista sai runsaasti uusia ajatuksia ja jopa suoraan vinkkejä oman opetuksen ja ohjauksen kehittämiseen.

Jani Kiviharju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti