Tervetuloa Koulu 3.1 -hankkeen blogiin. Hanke on opetushallituksen rahoittama.

15 tammikuuta 2012

Koulu 3.1 ideoita Lontoon BETT-tapahtumasta


BETT-konferenssi on  opetusalan tieto- ja viestintätekniikan iso kansainvälinen tapahtuma. Se kokoaa opettajia ja oppilaitoksien edustajia, opetusmateriaalien valmistajia, laite- ja ohjelmistotoimittajia, pedagogisten innovaatioiden tekijöitä ja opettajakouluttajia.

Koulu 3.1 –hankkeen näkökulmasta konferenssi viestitti siitä, että olemme kovasti ajan hengessä yhteisöllisen median ja ns. pilvipalveluiden käyttöönoton ja hyödyntämisen osalta. Teknologiset innovaatiot taasen tuottivat henkistä tuskaa ikuisen hankintamäärärahojen tiukkuuden vuoksi. Uudet, entistä monipuolisemmat ja teknisesti edistyneemmät älytaulut, kosketusnäytölliset työpöydät, ”jokaiselle oma läppäri” (1-to-1) –hankkeiden esittelyt, laajojen ohjelmistojärjestelmien ja e-oppimateriaalien markkinointi, antavat vakavia haasteita ja asettavat valinnan paikkoja normaalikouluille.

BETT-tapahtuman luennot ja näytteilleasettajien esitykset vaihtelivat tasoiltaan. Tähän blogiin saamme muutaman palautteen näistä.

Koulu 3.1 -hanketta ajatellen tapahtuma oli täynnä erilaisia toteutuneita hankkeita, toimintamalleja ja materiaaleja. Ehkäpä eniten pinnalla oli erilaiset pilvipalvelut ja niiden tuottamiseen sekä hyödyntämiseen tarkoitetut työkalut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti